KINETOTERAPIE, inclusiv kinetoterapie neurologică:

Kinetoterapia presupune un ansamblu de programe, tehnici și principii de structurare care se adresează organismului uman în scop profilactic, terapeutic, recuperator și compensatoriu. 

Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple, începând cu efectele pozitive asupra capacității cardiovasculare, reeducarea respiratorie, creșterea capacității organismului la efort, refacerea forței musculare și creșterea rezistenței la efort, corectarea posturii corpului, îmbunătățirea funcțiilor de coordonare, control și echilibru, relaxare, reeducarea sensibilității.

Rezultatele ce pot fi obtinute cu ajutorul kinetoterapiei sunt:

  • corectarea posturii și a aliniamentului corpului– prin tehnici speciale de kinetoterapie cum ar fi posturări și exerciții de tonifiere a musculaturii cu rol în ortostatism;
  • creșterea mobilității articulare– prin mobilizări pasive, pasivo-active și active cu rezistență, precum și prin exerciții de asuplizare a musculaturii articulației în cauză;
  • coordonarea, controlul și echilibrul– prin exerciții specifice de kinetoterapie pentru afecțiuni neurologice;
  • reeducarea respiratorie– sunt exerciții de kinetoterapie pentru antrenarea musculaturii intercostale și abdominale.

FIZIOTERAPIE

Fizioterapia este o formă de tratament care utilizează mici impulsuri electrice pentru a repara țesutul, pentru a stimula mușchii și pentru a crește puterea musculară.

După o evaluare fizică, medicul va veni cu un plan care va include una sau o combinație a următoarelor terapii: ultrasunete, terapie interferențială, stimulare nervoasă electrică transcutanată (TENS), terapie cu laser și stimulare musculară. Prin combinarea numeroaselor tehnici de fizioterapie, pacienții se pot vindeca de diferite afecțiuni, înlocuind cu succes chirurgia.